Szolid ébresztő okostelefonnal

2011. 06. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Egy karszalag és egy app révén részesülhetünk a szelektív ébresztés csodájából, avagy nem kell az egész háznak felébrednie, mert te nem hallod a saját vekkered bömbölését.

A múltkori kínzóvekker válogatásunk után most a másik irányból közelítünk az ébredéshez, ezúttal az egyik legszofisztikáltabb módszert mutatjuk be. Az amerikai Apple boltok néhány nap múlva megkezdik a Lark nevű, saját honlapjáról már rendelhető kiegészítő árusítását, ami a nyugodt, szolid ébresztést hivatott biztosítani.A Lark lelke egy csuklópánt, ami Bluetooth kapcsolaton keresztül kooperál az iPhone készülékekkel. Így nem a telefon hangja hasít bele a békés hajnali csendbe ébresztéskor, hanem a csuklópántban lévő szenzor kezd rezegni.

A Larkot elsősorban családoknak, házaspároknak találták ki, megoldást keresve arra a klasszikus problémára, hogy a családtagok gyakran felverik egymást az ébresztőikkel. A csuklópánt csendes és visszafogott rezgése elméletileg nem zavarja az ágy túlsó felén pihenő férjet/feleséget/barátot/barátnőt, viszont ahhoz elég határozott, hogy a viselője feleszméljen.A tervezéskor még arra is figyeltek, hogy minden nap más hosszúságú és erősségű rezgéssel próbálkozzon a kütyü, így nehezebb megszokni. A szenzor emellett figyeli az alvásunkat és a telefonra telepített app segítségével elemzi azt.

A sima verzió 129 dolláros áron nyit, a Pro előfizetésért 189 dollárt kérnek el. Akinek tetszik a technológia, annak talán érdemes a WakeMate nevű konkurenssel kezdenie. A szintén csuklópánt + app kombóval működő rendszer figyeli az alvás közben az életjeleket és a lehető legoptimálisabb pillanatban ébreszt. Ráadásul iOS eszközök mellett Androidon és Blackberry-n is üzemel, mindössze 60 dollárért.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top