Tévé, YouTube és új játékok Xboxon

2011. 06. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az E3-on kiderült, merre fejlődik tovább az Xbox Live. Gesztus- és hangalapú kereső, tévécsatornák, új játékok érkeznek a Microsoft konzoljára.

Az Xbox 360 felhasználói felülete ráncfelvarráson esett át a minél zavartalanabb élmény érdekében. A gesztusok mellett hanggal is irányíthatjuk a ketyerét, ha egyszerűen kimondjuk, hogy Xbox Home, vagy Xbox Bing, akkor automatikusan betöltődik a megfelelő lap.

Az Xboxon streamelhető lesz a YouTube, illetve tévécsatornák, mint a Canal , a Fox, vagy a Sky. A mostanában sikert sikerre halmozó, a hagyományos kábeltévéket porig alázó Netflix pedig már régóta elérhető a konzolon a világ szerencsésebb tájain. A Bing integráció révén kényelmesen kereshetünk a Youtube-on vagy a Netflix kínálatában.

A játékok terén is akad újdonság. Kinect Fun Labs néven elérhető lesz a legújabb Kinect innovációkat bemutató hub az Xbox LIVE-on. Az új fejlesztésnek köszönhetően lehetővé válik például a különböző tárgyak beszkennelése, a játékosok felismerése, vagy akár az ujjak mozdulatainak külön érzékelése. A Kinect Fun Labs négy különféle alkalmazással indul, de még a nyár folyamán megjelenik további kettő.

Az Xbox 360 játékok egyik zászlóshajójával, a Halo-val kapcsolatban is kiderült pár új hír. A széria következő, negyedik epizódjára még várni kell, de 2012-ben már piacra kerül. A hangulat fokozása érdekében a bejelentést egy teaser videóval is megspékelték. Hogy a hardcore rajongók addig is tudjanak mire költeni, megjelent a Halo: Combat Evolved Anniversary nevű ünnepi kiadás, ami az eredeti játék feljavított változatát tartalmazza.

 



Szerző

tech.hu



Scroll to Top