Önjáró bevásárlókocsi

2011. 06. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Milyen lenne, ha hanyagul zsebredugott kézzel besétálhatnál egy szupermarketbe, és nem kéne a bevásárlókocsival vacakolni, mert az automatikusan követne mindenhová? Hát ilyen. VIDEÓ

A wi-Go nevű projekt arra fókuszált, hogy milyen nehézségekkel kell szembenéznie a mozgáskorlátozott embereknek a mindennapi életben és hogyan lehetne ezeken segíteni. A probléma kiküszöböléséhez a már eddig is ezerféle módon meghekkelt Kinectet használták.

A lenti videón is demonstrálják, hogy ha kerekesszékkel közlekedik az ember, akkor a hétköznapi bevásárlás is gondot tud okozni. Egyszerre irányítani a kerekesszéket és a bevásárlókocsit elég macerás, ezért kiötlöttek egy turbózott verziót, ami a Kinect mozgásérzékelője segítségével mindenhová követni tudja a vásárlót.

Nyilván kérdéses, mikor válik a Kinect technológiája annyira általánossá és elterjedté, hogy mezei bevásárlókocsikba is beépítsék. Ettől függetlenül érdemes megnézni a videót, hiszen egyáltalán nem kizárt, hogy egy napon mi is így vásárlunk majd.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top