Jómagam úgy gondolom, hogy egy kellemes nyár esti grillezgetés kimondottan nyugtatja az ember idegeit, főleg a dolgos hétköznapok után. Arról már nem is beszélve, hogy ilyenkor én például még egy mobilt se vagyok hajlandó a közelemben tartani, nehogy a digi élet beszennyezze a sercegő húsok hangjával és illatával átitatott meghitt pillanatot.
Ám vannak olyan modern eszközök, amik jól jöhetnek ilyenkor is. Például egy olyan húscsipesz, ami néhány másodperc alatt megmondja, hogy hány fokos a steak. És nem csak azt árulja el, hogy a külseje mennyi, arról is tájékoztat, hogy a közepében mekkora a forróság. Ezt az értéket egy hőmérővel ellátott tüske méri, mely a csipesz egyik szárán ücsörög. A készülékben hét különböző húsfajta előre beprogramozott sütési ideje és hőmérséklete van elmentve, illetve egy helyet szabadon hagyott a gyártó, melyet mi magunk szabhatunk személyre, vagyis állíthatunk be saját igényeinknek megfelelően.
A kütyü a mért értékeket a markolaton lévő kék megvilágítású LCD kijelzőn jeleníti meg, illetve ezen a részen találhatók a kezelőszervek is. Sőt, ha elkészült az eledel, hangriasztással is jelzi számunkra a ketyere, hogy izzíthatjuk emésztőnedv termelő szerveinket, mert hamarosan bendőbe való érkezik. Az eszközt egyébként rozsdamentes acélból készítették megálmodói és potom 40 dollárért vesztegetik. Ha lenne grillem, biztosan beszereznék egy ilyet. De sajna nincs.
>