Két SIM-es Nokiák, hihetetlenül olcsón

2010. 06. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Valószínűleg nem az európai piacokra szánják ezeket a készülékeket, de attól még nagyon érdekes ötletek vannak bennük. A négy új telefonon kívül egy biciklis töltőszettet is bemutatott a Nokia, valószínűleg nagy hasznát tudják ennek venni a fejlődő országokban.

Csak annyit lehet tudni a készülékekről, hogy a harmadik és negyedik negyedév környékén érkeznek, azt nem közölték, melyik piacokon lesznek kaphatók. De elég sokatmondó, hogy Nairobiban, Kenyában volt a bemutató sajtótájékoztató, és olyan tulajdonságokat emeltek ki, amik az ilyen jellegű területeken lehetnek hasznosak.A Nokia C1-00 és C1-02 két SIM-et tudnak kezelni, előbbiben egyetlen gombnyomással lehet váltani a két kártya között, utóbbi egyidejűleg tudja kezelni a kettőt. Így lehet velük az olcsóbb tarifák között váltogatni, vagy két különböző országban lévő előfizetést használni, esetleg egy családon belül két ember is tud két külön számot használni egy telefonon. A C1 akksija állítólag akár hat hétig is bírja egyetlen feltöltéssel, és elemlámpa funkció is került bele, hogy olyan helyeken is lehessen vele világítani, ahol egyébként nincs elektromosság. Ezek ára (adók és kedvezmények nélkül) 30 és 35 euró lesz.

Picit drágább, 39 és 40 eurós lesz a C1-01 és a C2-00, ám ezek már többet fognak tudni, például 32 gigás memóriával látták el őket. Noha ezek csak egy-egy SIM-et tudnak kezelni, GPRS-en netezni is lehet velük, és webes Nokiás szolgáltatásokat is lehet velük használni, mint például a Nokia messaging. A C1-01-be egy VGA kamera is került.

A biciklikormányra szerelhető töltő árát nem tudjuk, de azt igen, hogy a régi jó dinamós megoldást alkalmazza, és a legtöbb Nokia telóban használt sztenderd 2 mm-es dugóval szerelték fel. Nem csak olyan helyeken jöhet jól, ahol nehézkes lehet hozzáférni az áramforrásokhoz, a Nokia arra számít, hogy a környezettudatos embereket is érdekelni fogja.

Valószínűleg minden esély meg is van erre...



Szerző

tech.hu



Scroll to Top