Kipp, Kno-pp! Ki az? VIDEÓ!

2010. 06. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Na ez megint egy olyan nap, amikor hirtelen egy termékfaj valahogy ellepi az oldalt. De a Kno táblapécé mellett nem tudtam elmenni szó nélkül. Emlékeztek a Microsoft kétkijelzős, összehajtható tabletjére? Az sajna csak koncepció volt, de a Kno csinált egy valódit!

És nem lett rossz! A Microsoft Courier koncepció után úgy látszik valaki mégis jó ötletnek tartotta a dolgot. Nyilván az ember leveszi a renderelt videóból a marketingbullshit részét, de még, ha kicsit döcög, vagy akadozik is a Kno (a két alapító szerint természetesen erről szó sincs), akkor is érdekes koncepció.

##205971##

Ez gyakorlatilag a Galaxis Útikalauz Stopposoknak, csak saját oprendszere van! Kár, hogy nem tették rá valahová a „Don’t Panic!” feliratot, hiszen egy ilyen mondás (és akár egy törülköző) vizsgára is jól jön, nem csak az űrbe. Egyrészt izgalmas maga a két képernyő, ami tényleg sokkal inkább elektronikus könyvvé teszi a Kno-t, mint bármi amit eddig láttam.

Másrészt a saját fejlesztésű webes alapú oprendszer elég jól néz ki, és ha támogatást kap a nagyobb iskoláktól, egyetemektől, akkor igenis van jövője egy ilyen eszköznek. Hardverspecifikációkat nem tudunk, de az biztos, hogy az Nvidia Tegra platformja a szíve a ketyerének. Az ár lehet a döntő kérdés, erről azonban nincs infónk. Kíváncsi leszek kilép-e a Kno a prototípus szériából és találkozunk-e majd egyszer az itthoni egyetemisták kezében a digitális könyvvel.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top