Kibékült az Apple és a Google??? VIDEÓ!

2010. 04. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A cikkben látható videóban egy sima iPhone-t láthattok, ami az Apple operációs rendszere mellett az nagy ellenség, a Google féle Android is elketyeg!

David Wang 2008 óta hekkeli saját iPhone 3G telóját az iPhone Dev Team hackercsapattal közösen. Két év után, a Linuxos tapasztalatokat felhasználva felvarázsolta az Android egy korábbi verzióját is az almás telefonra.

##198677##

Vagyis nem a két milliárdos multi cég összeborulásáról van szó, inkább néhány "keményfejű" kütyümániás hekker tevékenységéről. Wang szerint, mint ahogy az a videóból is látszik az üzenetkezelés és a hívások működnek és bár döcög, de elketyeg az Android a létidegen hardveren, ahol dual-boot rendszerben, bekapcsolás után válaszható ki melyik szoftverkörnyezet induljon el.

David elmondása szerint a 3GS iPhone nehezebb falat lesz, de itt a 3G esetében is a legnagyobb probléma a hardvergombok hiánya, mivel az Android platformnak több dedikált funkciójú fizikai gombra van szüksége a zökkenőmentes működéshez. Ha a világ nem olyan lenne amilyen, az új iPhone 4G már gyárilag dual-boot-al érkezne a boltokba. Hja! Persze!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top