Oda ütök, ahol fáj...

2010. 04. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Újabb érzékeny helyen készül újabb csapásra a Google az Apple ellen, ugyanis az Android-hoz készült alkalmazások száma átlépte az ötvenezret.

Nem is olyan rég maga Steve bácsi fikázta a Google mobil platformjának App store-ját a Market-et, mondván alig húszezer alkalmazás található az almás App store százakárhányezer kis programjához képest. És ez bizony alig pár hónapja volt, azóta pedig több, mint a duplájára hízott az Androidosok számára elérhető ingyenes és fizetős programocskák száma.

Ez valószínűleg nagyon fog fájni az almának, aki felettébb büszke saját boltjára és bár azt nem gondolom, hogy az Android Market félévente megduplázza az alkalmazások számát, nagyon valószínű hogy sokkal hamarabb fog felzárkózni az Apple App Store-hoz, mint azt Steve bácsi legrosszabb álmaiban gondolta. Sokkal hamarabb!

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ha mi innen kis hazánkból felruccanunk a Market-re akkor mind az 50000 programhoz hozzáférünk, hiszen régiónkét, de még az oprendszerek verziószámaként is eltérő kínálat fogad minket, ám ez az összprogramok számát nem befolyásolja.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top