Kiszivárgott a Dell táblagépe

2012. 06. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Dell több sikertelen próbálkozás után egy olyan tabletet rakott össze, mely szinte minden helyzetben meg fogja állni a helyét.

A Dell a Microsofttal közösen újra megpróbál belépni az tabletek piacára. A vállalatnak korábban már több sikertelen próbálkozása is volt, de belátták, hogy ebből szerezhető a jövőben a bevételük nagy része.

Az első példány már napvilágot látott. A Windows 8-cal felvértezett táblagép neve még ismeretlen, viszont annyi biztos, hogy a többi tablettel ellentétben nem ARM, hanem egy két magos Intel Atom processzor lesz az alap. Méreteit tekintve egy szabványos 10,8 hövelykes kijelzőt fog kapni, mely 1366x768-as felbontással fog rendelkezni. A 8 megapixeles elsődleges kamera mellette egy 2 megapixeles előlapi kamerát fog kapni. Újdonságnak számít, hogy a képernyő mellett egy ujjlenyomat olvasó is be lesz majd építve és cserélhető lesz az akkumulátor. Információk szerint több változatban fog megjelenni, így 128, illetve 64 GB-os változatban fog piacra kerülni, de egységeen 2 GB RAMmal fognak rendelkezni. Akkumulátor terén is újítások várhatóak, mivel több kölönböző cellás akkumulátort lehet majd vásárolni, melyekkel 6-8, illetve 10-12 óra üzemidő is elérhető.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top