Kontroller helyett nyelv - VIDEÓ

2011. 02. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Olyan videojátékot talált ki egy bizonyos Hye Yeon Nam nevezetű hölgy, amit csókolózással lehet irányítani. A kísérleti projektben egy virtuális bowlinggolyót kell a nyelvmozdulatokkal irányítani, és az az elképzelés célja, hogy érzelmeket vigyen a kinetikus játékba. Aha, persze.

Az egyik játékos (a videóban a lány) fejére és nyelvére helyeznek el szenzorokat, ami érzékeli a másik játékos nyelvmozdulatait, amelyek alapján az irányt és a "dobás" erősségét beméri a szerkezet egy húsz másodperces csókolózási időszak alatt.

##237149##

A játék kitalálója szerint az volt a cél, érzelmi töltetet vigyen a mozdulatokkal irányítható játékokba. Kereskedelmi forgalomban nem kapható a Kiss kontroller, de biztosan akadnak szép számmal, akik remek partijátéknak találnák. Én a maradiak táborát gyarapítom, aki szerint csókolózás közben fél szemmel egy monitort sasolni, és olyanokra gondolni, hogy "most egy kicsit balra, most előre", az minden, csak nem érzelmi töltet. Ti mit gondoltok? Csőröznétek valakivel mondjuk egy Angry Birds játék kedvéért?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top