Geek vs zsaru - 1:0

2011. 02. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Egy srác egy androidos alkalmazás segítségével bizonyította be, hogy igazságtalanul akarták megbüntetni gyorshajtásért. Persze nem itthon történt a dolog.

Kicsit városi legendának tűnt elsőre a sztori, de itt van az illető, Sahas Katta eredeti leírása az esetről, ez azért egész valóságosnak tűnik.Megállította a rendőr, hogy gyorsan hajtott: 25 helyett 40 mérföld per órával ment. Életében először történt ilyen, tök be volt parázva, szó nélkül tudomásul vette a bírságot. Amikor hazaért, akkor jutott eszébe, hogy nemrég töltötte le a My Tracks by Google alkalmazást, ami éppen futott is a telefonján, egy Motorola Droidon. A progi rögzíti és térképen mutatja a telefon GPS adatait, és egyebek mellett a mért időszak legnagyobb sebességét is meg lehet nézni rajta. Csodálkozva látta, hogy 26 mph volt a max, tehát nem volt jogos a rendőri intézkedés. Úgy döntött, a bíróság előtt próbálja meg bebizonyítani az igazát.

A bíró végül neki és a gondosan elmentett, időbélyegzővel ellátott GPS adatainak hitt, persze előbb el kellett magyarázni neki, pontosan mi is ez a progi, és hogyan működik. Az ítéletben valószínűleg az is szerepet játszott, hogy a lemeszelő rendőrről kiderült: ezer éve nem kalibrálták a traffipax mérőjét, és ő sem tudta megmondani, mikor volt utoljára az eszköz használatához rendszeresen szükséges vizsgán.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top