Látod? Nem látod? Na, látod!

2010. 05. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Nos, néhány embernek biztosan lefittyedt a szája, amikor megvette a nagy képernyős 3D-s tévéjét, majd vett hozzá egy aktív „shutter”szemüveget is. Mert bizony mondom néktek, ha nem egy gyártótól származik a keretes nézőke és a tévé, nem biztos, hogy nagy élményben lesz részünk.

Nemrégiben egy fiatalember belefutott a problémába, ugyanis miután megvásárolta a tévé készüléket, nem kapott hozzá aktív szemüveget ugyanott, ezért hát egy másik bevásárló helyről szerezte be azt. Természetesen más gyártó által piacra dobott okulárét vett szegény, így nem is volt akkora az öröm, mint amekkorára számított.

Tudniillik, mikor hazaért és kipróbálta, nem működött a rendszer. Rövid utánajárás után kiderült, hogy nincs kőbevésett szabvány a 3D-s tévék és az élvezetükhöz szükséges szemüvegek terén, így fordulhatott elő, hogy a Samsung szemüveg segítségével nem volt térhatású a Panasonic tévé képe. Biztos szomorú lehetett az úriember, ám amikor átment hozzá a barátja (gondolom segíteni), kis idő múltán röhögésben törtek ki, mivel a barát fordítva is felvette a szemüveget (orrnyeregpánt felfelé) és úgy működött! Jómagam nem igazán értem hogy sikerülhetett a dolog, ezért nem is mennék bele a magyarázásba. Remélem Blackbird barátunk tudja a titkot és elmondja a miértjét. Azt viszont remélem, hogy a gyártók összeülnek egy jó kis megbeszélésre, melynek keretén belül kitalálják a megoldást a problémára!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top