Lézeres Superman-szem házilag

2011. 04. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Emlékeztek, hogyan csinálta Superman a sorozatban? Volt neki az a különleges nézése, amivel átlátott a falakon, és ha akarta, fel tudott vele forrósítani tárgyakat. Most megtudtuk, hogyan lehet ezt a lézernézést viszonylag olcsón, házilag összehozni.

Az ötlet egy VoMaria nevű illető oldalán jelent meg, Alacsony Költségvetésű Küklopsz néven. Tavaly év végén kitalált magának egy 365 névre hallgató kihívást, aminek annyi a lényege, hogy minden nap kirak valami kreatív (vagy nem annyira kreatív) ötletet. Amennyire láttam, a napi szintű frissítést nem feltétlenül sikerült tartania, de azért vannak zseniális ötletek. Az Alacsony Költségvetésű sorozatában például már szerepelt például Rozsomák (vagy Wolverine is), csupán gumikesztyű, szigszalag és villa kell hozzá, talán el lehet képzelni, mi lett ebből.

De térjük vissza a Küklopszhoz! Cellux ehhez is kell, meg néhány lézerpointeres kulcstartó (azaz nem lézeres, mert azt nem szabad, legyen csak piros fénnyel világító) és egy napszemüveg. Azt hiszem, a többi már egyértelmű a kép alapján is. Elég valószínű, hogy úgy ragasztották össze a “lézerrudakat”, hogy le legyen nyomva mindnek a bekapcsoló gombja, máshogy nem nagyon lehetne megoldani a folyamatos világítást...Aztán, ahogyan az ötletgazda is írja, indulhat a küzdelem!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top