LG házimozi magyar fejlesztővel

2011. 04. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Kifejezetten a közép-kelet-európai házimozi-őrülteknek készült az LG nemrégiben bemutatott 3D Blu-ray házimozija, a HX806PE, amihez egy magyar szakértő segítségét is igénybe vették.

Török Tamás, az LG Electronics Magyar Kft. szórakoztatóelektronikai és informatikai terméktrénere vett részt a hazai oldalról a fejlesztésben, illetve előtte egy átfogó felmérést is végzett a cég, hogy tudják, pontosan mi kell a vásárlóknak.

A Szonda Ipsos-szal végzett kutatás szerint jelenleg az olyan 5.1-es házimozi a legelterjedtebb hazánkban, amely négy szatelit (kicsi) hangszóróval rendelkezik, a jövőben pedig a négy álló (Tallboy) hangsugárzóval felszerelt modellek lesznek a kelendőbbek. Akinek most van is házimozija, az négy álló hangsugárzósra cseréli majd, akinek meg még nincs, az nagy valószínűséggel a két Tallboy és két szatelit hangszórós verziót részesíti majd előnyben. Az otthoni mozirendszer vásárlását a hangzáson felül a hely szűke, a bútorok stílusa és elrendezése, valamint a TV-k mérete és elhelyezése nagyban befolyásolja a felmérés szerint. A legtöbb lapostévé tulajdonosnak 40 hüvelkyes képátlójú (120 cm) vagy annál nagyobb készüléke van és ezeket egyre inkább a falra szerelve helyezik el.

Ennek megfelelően állítható első hangszórókkal látták el a legújabb 3D Blu-ray házimozit, az LG HX806PE-t, ami a falra szerelt tévéhez és a TV szekrényen elhelyezett készülékhez is illik. A rövid hangfalak a TV szekrényre tett tévé mellé, a Tallboyok pedig a falra szerelt televízióhoz passzolnak.

A HX806PE az 5.1 hangzás mellett 850 watt kimenő hangteljesítménnyel rendelkezik, és számos médiaformátumot képes lejátszani, köztük az MKV és DivX szabványokkal is elboldogul. Külső merevlemezről, USB-n keresztül is lejátszik bármit, akár HD DivX formátumban, sőt, audio CD-t is képes átmásolni USB-re. A Netcast funkcióval pedig a számítógép kihagyásával, egyből a tévén böngészhetik a júzerek a YouTube, az AccuWeather vagy Picasa legfrissebb tartalmait. Az LG HX806PE már kapható is hazánkban, ajánlott bruttó fogyasztói ára: 109 990 forint.

Az LG egyébként hazánkban piacvezető a házimozi értékesítésben, 2010-ben a legtöbb eladott darabszámmal büszkélkedő modellből kétszer annyi fogyott, mint a lista második helyén álló készülékből, ráadásul eladott értékben is megelőzi versenytársait.Nektek van házimozitok? És illik rátok a leírás a felmérésből?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top