Újabb Androidos tablet az Acertől

2011. 04. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az Acer is piacra dobja a maga Honeycombos deszkáját, ami a nagyobb méretű, 10.1-es kijelzőjű készülékek táborát gyarapítja. A specifikációtól nem dobjuk el az agyunkat, de legalább sikerült árban a legolcsóbb iPad alá menni.

Nemrég ejtettünk szót az igen látványos dupla kijelzős Iconia Touchbookról és most itt az Acer következő dobása, az Iconia A500, ami már előrendelhető. A legfrissebb Androidos tablet a közkedvelt oprendszer 3.0-ás verzióját, azaz Honeycombot futtat, amit jelenleg egyedül a Motorola Xoomjában találunk meg. (A Samsung 10.1-es kijelzőjű Galaxy-ja is 3.0-ával hasít majd.)

A kijelző 10.1 hüvelykes kijelző felbontása 1280×800, ez jobb az iPad 2-nél. Két kamerával látták el, a hátsó 5 megapixeles, az elülső 2 megapixeles. NVIDIA Tegra 250 kétmagos processzor dolgozik benne, amihez 1 giga RAM-ot csaptak hozzá.

Egyelőre csak wi-fis modellek lesznek elérhetők, a 16 gigás modell ára 450 dollár a Best Buynál. Ez alacsonyabb, mint a legolcsóbb iPad 2, a wi-fis, 16 GB-s almás tabletet ugyanott 500 dollárért vesztegetik. A wi-fi mellett Buetooth és HDMI kimenet teszi vonzóbbá a készüléket.

Az A500 már előrendelhető, az USA-ban április végétől árusítják, nemsokkal a BlackBerry PlayBookjának későbbre halasztott debütálása után. Rövidesen tehát ismét górcső alá vehetjük a tabletpiacot, hogy sikerül-e az össznépi tolongásban leszorítani az eddig eléggé imponáló iPadet. Tippek?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top