LG, okos és Android

2010. 04. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ha nem is most rögtön, de hamarosan egy újabb LG okostelefonnal leszünk gazdagabbak, hála a gyártó nemrég bejelentett készülékének, az Aloha Androidnak.

Egyelőre hivatalos bejelentésről nem beszélhetünk, csak amolyan félhivatalosról, de ez kit érdekel, a lényeg, hogy tudunk róla. Az LG Aloha Android 2.1-et futtat, méghozzá valószínűleg zökkenőmentesen, ugyanis nem kevesebb, mint 1GHz Snapdragon ketyeg benne, ami elég jónak számít, ha nem a legjobbnak. Kijelzője 3,5 colos érintő AMOLED, melynek felbontása 800 x 480px (WVGA).

A készülékből természetesen a vezeték nélküli internetezést lehetővé tevő Wi-Fi és a navigációt segítő GPS sem maradhatott ki, multimédia tekintetében pedig a Divx filmek lejátszását említeném meg, illetve ezek HD megjelenítését. És ha nem szereted az Android nyújtotta virtuális billentyűzet használatát, a készülék esetében ezzel sem kell törődnöd, hiszen teljes értékű qwerty billentyűzetet kapott, méghozzá egy optikai trackballal megfejelve. Nos, nagyjából ennyi, amit a telefonról egyelőre tudni lehet, illetve még az, hogy ez év nyarának elején várható a megjelenése, először természetesen Koreában. Globálisan őszre várható debütálás, ám az árról nincs információ.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top