Új termékkategóriát indít a Motorola

2010. 04. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Bizony a megújulás mindig jól jön, főleg ha egy gyártó szinte teljes mértékben elrugaszkodik az eddig megszokott árupalettától. Ez történ a Motorola életében is, ugyanis hamarosan búvároknak gyártanak „számítógépeket”.

No azért ne gondoljunk egy PC-re monitorral, meg a többi perifériával, hiszen nem erről van szó, hanem egy olyan kézen hordható szerkentyűről, ami nélkülözhetetlen a merülők számára. Segítségével a búvár tájékozódhat a víz alatt, értesítést kaphat a mélyben töltött és még hátralévő időről, a palackok töltöttségéről, illetve a búvárra nehezedő víznyomásról. Ezeken felül alap információkat is megjelenít, mint például a pontos idő.

A többi hasonló szerkentyűvel ellentétben cikkünk tárgya nem a csuklón foglal helyet, hanem a kézfejen, ami állítólag könnyebb kezelést és láthatóságot tesz lehetővé. Bár, szerintem a Motorola cuccát még a vak is látja, ugyanis ultrafényes LED lámpák világítják meg a kijelzőt, melynek köszönhetően a kavargó iszap sem jelent akadályt a „monitor” böngészésében. A kis búvár computer ötlete egyébként Mario Icaza designer fejéből pattant ki, miután úgy érezte, hogy nincs olyan komplex számítógép merülők számára, ami minden információt megjelenítene. Nos, koncepciójának köszönhetően hamarosan lesz, ám az, hogy mikortól és mennyiért, sajnos még nem ismert.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top