Magyar díjazottak a CeBit-en

2011. 03. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A European Seal of e-Excellence platinadíjával jutalmazták a Tengernyi Kaland című magyar online kalandjátékot az idei CeBITen, ami tegnap rajtolt el Hannoverben. Rajta kívül több magyar produkció zsebelhetett be rangos szakmai elismerést.

A világ legnagyobb számítástechnikai vásárán is sikert arató játék 2010-ben született meg az Egyszervolt.hu, a Microsoft Magyarország, a Nemzeti Tankönyvkiadóés az Octopus Tengeri Régészeti Kutató Egyesület közös szervezésében. Alternatív valóságjátékról van szó (ARG), ahol a történet alapvetően kitalált, de több ponton kapcsolódik valós történelmi eseményekhez, személyekhez, vagy épp internetes honlapokhoz.

A játék során több helyen kell külső oldalak segítségét igénybe venni. Például egyes szereplőknek külön Facebook-oldalt hoztak létre, ahol olyan információkat találhat a játékos, amire szükség van a továbbhaladáshoz.

A játék célja, hogy a kitalált kalandokon át szórakoztassa és egyúttal okítsa is a játékban résztvevőket. A kaland és a kapcsolódó nyereményjáték már véget ért, de maga a játék a nagy sikerre való tekintettel játszható még, erről ide kattintva ti is meggyőződhettek.

Ami a többi magyar díjazottat illeti, a Balázs-Diák interaktív tananyagfejlesztő cég innovatív oktatási termékei révén, a Hedz Magyarország Kft. a mobiltelefonos fizetési megoldásaiért, illetve az eTicket elektronikus menetjegy kifejlesztéséért érdemelte ki az ESE aranydíját. A Nemzeti Tankönyvkiadót korszerű oktatási megoldásaiért az European Seal of e-Excellence ezüstdíjával jutalmazták.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top