Már a mikró is Twitterezik!

2011. 11. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Barkács-okosmikró táblagéppel, közösségi hálóval. Amíg a kaja melegszik, megnézhetsz egy YouTube videót. Ha elkészült, a Twitteren automatikusan közzéteszi a jó hírt, de ha akarod, akár smsben is értesít.

Néhány geeknél megint túltengett a kreativitás és az alkotási vágy, ez eredményezte a μWave-et. A rendkívül sokoldalú mikrohullámú sütő a különféle szenzorok jelét továbbító Arduino nevű platform és egy HP TouchPad segítségével vált igazi geek-ketyerévé. Miután betoltuk a sütőbe az esti sorozatdaráláshoz szánt popkorn-adagunkat, az Arduino továbbítja az adatokat, és a mikró ajtajára erősített TouchPaden egy szimpla böngészőablakban futó webkliens keres a YouTube-on egy jó magasra értékelt videót, ami ráadásul pont olyan hosszú, amennyi időre a sütőt állítottuk. Mire végignéztük, a popkorn éppen elkészül.

Ha esetleg nem maradnánk a gép előtt, mert a random kiválasztott videó nem kötötte le a figyelmünket, akkor sincs gond. A rendszer egy twitter üzenetben tudatja a nagyvilággal, hogy elkészült a nassolnivaló, illetve akár sms-t is küld, hogy ne feledkezzünk meg a ránk váró gasztronómiai élvezetről. Az amerikai diákok által összeeszkábált μWave első díjat nyert a PennApps Hackathonon, ami egyebek mellett azzal jár, hogy a Google-nek is bemutathatják a szerkentyűt. Ki tudja, talán hallunk még róla, ha a videó és a Twitter kicsit túlzás is, az sms értesítés feledékeny konyhatündéreknek hasznos lehet.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top