Titanoboa, az egytonnás robotszörny - VIDEÓ

2011. 11. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
10 méter hosszú, több mint egy tonnát nyom, kétéltű, távirányítással működtethető és a szívbajt hozná egy gyanútlan járókelőre. Mi az? Hát persze, hogy egy robotkígyó.

A Titanoboa cerrejonensis cirka 60 millió évvel ezelőtt kihalt lény, ami a valaha felfedezett legnagyobb kígyófaj megtisztelő címét viseli. Akár 12-15 méterre is megnőhetett, tömege egy tonna fölött volt. Az elképesztő monstrum kihalását szakértők szerint klímaváltozás okozhatta, aminek lehetséges veszélyeire napjainkban is sokan figyelmeztetnek.

Ezt teszik a Titanoboa nevű elektromechanikus szörny készítői is, akik egyfajta figyelemfelkeltésnek szánják művüket a művészet és a robotika határmezsgyéjén egyensúlyozva. Az eatART nevű, művészeket, építészeket, dizájnereket tömörítő csoport egy tíz méter hosszú, egytonnás robotkígyót épített, ami még csak prototípus, a végső verzió hossza eléri majd a 15 métert is.

Ezen a hétfőn közzétett videón jól látszik, hol tart a projekt. Hát mit mondjak, finoman szólva meghökkennék, ha véletlenül egy ilyen jönne velem szemben az utcán.

Még egy videó, amiben Titanoboa a készítők egy másik projektjével, a Mondo Spider nevű robotpókkal virgonckodik egy légtérben - egyébkén az a masina is megérne egy misét...



Szerző

tech.hu



Scroll to Top