Másodpercenként 2800 kép full HD-ben

2010. 04. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Megdöbbentő, de a címben említett frame / sec sebesség igaz. Akár hogy is nézem, egy ilyen kamera beszerzése rengeteg mókát ígér, már ami a slow motion felvételeket illeti. Biztosan láttatok már ilyet a Time Warp sorozatban.

Nos, a német gyártó által létrehozott Phantom Flex már ránézésre sem tűnik egyszerű készüléknek. Külsejét nem annyira a design, mint inkább a funkcionalitás szülte, ugyanis sehol egy felesleges kiálló alkatrész, gombocska, vagy bármi, ami zavarná az embert a munkában. Technikai paraméterei is eléggé figyelemreméltók. A mindössze 4 megapixeles érzékelője 2650 x 1600-as maximális képi felbontásra képes, méghozzá 5 – 2800 frame / sec közötti sebességgel. Ez utóbbi nagysebességű felvételi mód legfeljebb FullHD felbontásig (1920 x 1080) működik, felette be kell érni „kevesebbel” is.

További előnye a kicsikének, hogy az ISO értéket (fényérzékenység) is mi magunk állíthatjuk be az alap 100-tól, egészen 1000-ig. Aki nem tudja, hogy ez mit jelent, annak elárulom, hogy a max. érték kiválasztásával olyan helyeken is forgathatunk, ahol igen csekély a napfény mennyisége. S, mindezt segédlámpa nélkül!

A felvett anyagot memóriakártyára menti kamera, melyből használhatunk 16 és 32 GB kapacitású példányt is, függően a rögzítendő anyag méretétől, mennyiségétől. S, hogy miket találunk még a készüléken? Nos, van itt kérem integrált Gb Ethernet, HD-SDI videó port, csatlakozók a távműködtetéshez (ezek érdekes módon BNC-vel lettek megoldva), illetve a remegő kezű felhasználók örülhetnek a beépített CineMag vibráció mentesítőnek, mely a kéz remegése által gerjesztett bemozdulásokat szűri ki. Egyetlen dolog nem tudható a kicsikéről, ez pedig az ára. Azt azonban elárulhatom, hogy a gyártó oldalán kicsit körülnézve és meglátva néhány termék árfekvését, ezt a kamerát sem fogjuk egyhamar magunkénak tudni. Hacsak nincs egy nagyon gazdag amcsi nagybácsink.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top