Megérkezett az új iPhone!

2010. 06. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Steve bácsi, szinte minden technikai specifikációt leleplezett az új almás telefonnal kapcsolatban. A dizjánt már láttuk, a specifikációkat illetően azonban keveset tudtunk a készülékről. Jöjjenek a részletek…

A külalak mit sem változott a hatalmas elvesztették/megtalálták hájp óta. A fém keretbe ágyazott készülék 34%-al vékonyabb, mint a jelenlegi iPhone 3GS, ezzel a világ legvékonyabb okostelefonjaként titulálta a gyártó a készüléket. Az acél keretbe most már acél hardvergombok is jutottak (pl. a hangosító gombok) és ez a keret a mobil és a Wi-Fi jel erősítésében is szerepet kap.

Egy felturbózott A4 ARM chip a lelke az új szifonnak és dedikált grafikai csipet is kapott, így elbánik a kijelző megnövelt felbontásával. Az új A4 szívnek köszönhetően 40%-al nőtt a beszélgetési idő, ami így 7 órát jelent, ehhez 300 óra készenléti idő párosul, mindkettő impozáns adat. A három és fél colos kijelző felbontása 960×640 pixel, ezzel nagyobb felbontású kijelzőt kapunk (326 DPI), mint a hagyományos, nyomatott magazinoknál, ahol 300 DPI (dot per inch) a sztenderd és a kontrasztarány is a négyszeresére nőtt!

A hátfali kamera maradt 5 megapixeles, de LED segédfényt, nagyobb optikát és főképpen nagyobb érzékelőt kapott, ami igencsak jót tesz a sötétben való fotózásnak. Ezzel a fejlesztéssel az új 4-es képes lesz 720p felbontású videót készíteni 30 képkockával másodpercenként. Az előlapi VGA kamera természetesen a videotelefonáláshoz kell, melyhez lesz gyári alkalmazás, de nyilván az AppStore-ból érkező programok is használhatják majd.

Az eddigi mozgásérzékelőt kiegészítették egy új giroszkóppal, így már hatirányú, precíziós mozgást is érzékel a telefon. Az oprendszer az új iOS 4 (akár 7 alkalmazás egyidejű futtatásával), melyben helyet kapott az iPad-ból ismert könyvbolt, egy videószerkesztő alkalmazás, az iMovie, mely nagyjából a Mac OS-ből ismert iMovie videóvágó szoftver képességeivel vértezi fel a készüléket. Ráadásul az árakat is ismerjük, bár nem a hivatalos bejelentésből. FRISSÍTVE!!! Most már van Steve bácsi által közölt árunk: a június végén megjelenő 16GB-os iPhone 4 199, míg a 32GB-os készülék 299 dollárt kóstál majd.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top