Mire lehet még jó az iPhone?

2010. 07. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Rengeteg app készült már a Szifonra, ezermillió dologra lehet használni, és most jön hozzá az első egészségügyi ketyere is. Vércukormérőt lehet majd csatlakoztatni a telefonhoz, ami rögzíti az összes szükséges adatot, így könnyebb visszanézni, mikor mennyi is volt a “bűvös szám”.

Az AgaMatrix cég vércukormérő ketyeréket gyárt, illetve van nekik olyan iPhone alkalmazásuk is, amivel a cukorbetegséghez kapcsolódó adatokat lehet rögzíteni.

Most viszont össze akarják kapcsolni a kettőt, tulajdonképpen fizikailag is, mert gyakorlatilag csak egy kábelre van hozzá szükség. A technológiát most vizsgálja az FDA, az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság. A Mentők Blog úgy tudja, ez lesz az első teljes mértékben engedélyezett orvostechnikai eszköz, amit kifejezetten iPhone-hoz terveztek.

Van cukorbeteg a családban, úgyhogy látom, mennyi macerával jár a betegség, mennyi mindent kell észben tartani és felírni. Úgy tűnik, ezzel a cuccal legalább a nyilvántartás, eredménykövetés, naplózás jóval könnyebb lenne. (Az már más tészta, hogy az illető rokonnak a szeme is annyira megromlott pont a cukorbetegség miatt, hogy valószínűleg nem látná rendesen a Szifon kijelzőjén az adatokat. De a kockás füzetnél mindenképpen jobb.)Már csak az a kérdés, hogy mennyibe fog kerülni, erről ugyanis még nincs infó.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top