Motorola és Sharp 3D-s mobil kijelzők

2010. 04. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Motorola érdekes szabadalmat nyújtott be, míg a Sharp egy már majdnem szériaérett 3D-s mobilkijelzőt mutatott be Tokióban.

A nagy LCD gyártóknak most abszolút a 3D a legfontosabb. 3D-ben nézhetjük az idei VB-t, egyre több animáció és film készül az IMAX termekbe, amit aztán otthon is 3D-ben élvezhetünk majd. Óhatatlanul eljött az idő, hogy a 3D bekússzon az egyik leghálásabb piacra (eladások szempontjából mindenképp), a mobilok és kézikészülékek piacára.

A Motorola koncepciója szerint, ebben a kagylóhély telefonban a hatalmas „belső” érintőkijelző akkor válik háromdéssé, ha a külső, látszólag egyszerű ablakot ráhajtjuk, vagyis mintha becsuknánk a telót. A Sharp kijelzője már létezik és már szinte a gyártás kapujában áll. Ehhez a kijelzőhöz nem kell szemüveg, vagyis puszta szemmel gyönyörködhetünk az emberek és tárgyak térbeliségében.

A Sharp a technológiájának viszont meg vannak a korlátai. Nagyjából 3 colos képernyőkig működik és tartani kell a szem és a kijelző közötti 30 centis távolságot, hogy a kép ne legyen elmosódott, szétesett. Felreppentek olyan pletykák, hogy ez a kijelző lesz az, amit a 3D-s Nintendo kézikonzol megkap majd, ha véglegesítik és gyártásba kerül.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top