Muziic – Halgass zenét ingyen, legálisan!

2010. 04. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Eleged van abból hogy ha zenét akarsz hallgatni akkor sok ezer forintot kell kiadnod a kezed közül az eredeti hanglemezekre? Itt megtudhatod miként hallgathatsz zenét ingyen!

A program azon az egyszerű elven alapul, hogy a YouTube-on szinte bármilyen zene megtalálható, és ingyenesen hallgatható, ráadásul a jogvédők sem zaklatnak miatta, hiszen a keresőóriás megállapodott a legtöbb lemezkiadóval. Miért ne kategorizálhatnánk ezeket egy programmal?  Ezzel elárultam, hogy mit is tud a szoftver.

A Muziic-cal webes felületen, vagy asztali programmal, esetleg iPhone-al, lejátszási listákba rendszerezve hallgathatod a zenét, pont mint bármelyik zenelejátszó szoftverrel, azzal apró különbséggel, hogy itt szinte minden, a neten fellelhető zene a rendelkezésedre áll, legyen az webrádió, YouTube videó, vagy akár a gépeden tárolt saját számaid. Nézzük sorra hogy érdemes nekiállni . Először is regisztrálni kéne, mivel így megkapjuk az a lehetőséget, hogy amit összeállítottunk zene listát azt bármilyen gépen, ha felmegyünk erre az oldalra előhívjuk.

Persze van lehetőségünk regisztráció nélkül is listába rendezni a dolgainkat, de úgy csak azon a gépen elhelyezett cookie tárolja az adatot. A következő lépés a számok keresése.  Ez történhet többféleképpen, ha van elképzelésünk akkor elég az előadó nevét a keresőbe beírnunk, és már dobálja is a találatokat, nekünk csak a pluszjelre kell rámennünk, hogy beletegye a listánkba, a másik lehetőség ami még jól működik az albums, és az artists fül, ami nagy támaszunk ha nincs konkrét elképzelésünk csak keresgetünk.

Ezután csak egy lépés van hátra, egy duplakattintás valamelyik számra a listából, és élvezni a zenét.  A webes része az oldalnak használhatóság szempontjából majdhogynem tökéletes, így személy szerint nem ajánlom a program letöltését, mert feleslegesen foglalja a helyet, mivel csak annyival tud többet, hogy a gépen tárolt zenefájlokat is lejátssza, valamint a szoftver felülete szabadon öltöztethető (skin-ek). Az iphone-os felületről sajnos nem tudok nyilatkozni így az nem tudom milyen lett, de ahogy a 16 éves programozózseni munkáját ismerem nem kell csalódnunk abban sem.  Dalra fel!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top