Netflix videótéka Wii-hez

2010. 03. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A 11 millió felhasználót mozgató Netflix online videótéka elérhetővé válik a Nintendo konzolját használók számára is. Bár a Wii nem tud HD tartalmakat megjeleníteni, mivel a legjobban fogyó konzol Amerikában ez a lépés mégis jól jöhet a Netflix-nek.

A Netflix-en havi 9 dollárért annyi filmet nézhetnek az amerikai felhasználók, amennyit akarnak, természetesen HD-ben is. A Playstation 3 és az Xbox már „flixelődött”, de most a legnépszerűbb konzol, a Wii is bekerült a szolgáltató repertoárjába.

Egyelőre csak limitált példányszámú lemezt bocsájt ki a szolgáltató és a visszajelzések alapján finomítják tovább a rendszert, mielőtt a nagyközönség elé áll a Netflix a Wii lemezzel. A Wii és a PS3 is csak akkor alkalmas a filmnézésre, ha lemezről indítjuk a szolgáltatást, mint egy normál játékot, de az Xbox 360 tudja a dolgot lemez nélkül is.

A Wii azon kívül, hogy csak SD (normál felbontású) tartalmakat képes lejátszani, még azzal is hátrányban van, hogy itt mindenképp a PC-nkről kell menedzselni a tartalmakat, a konzol maga csak lejátssza azt. A PS3 és az Xbox maga is képes a böngészésre, ezért ezen játékgépekhez nem kell PC.

Ennek ellenére, mivel csak decemberben 3 millió Nintendo konzol talált gazdára, ezzel a szolgáltatásával nagyot szakíthat a Netflix a Wii tulajdonosok népes táborában.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top