Nokia X5-01 a szociális kockafon VIDEÓ

2010. 06. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A közismert telefongyártó tegnap Szingapúrban bejelentette legújabb mindent tudó maroktelefonját, a Nokia X5-öt. A készülék arca ismerős lehet számotokra, hiszen Ügynökasszonyunk tavaly decemberben beszámolt egy ehhez hasonló készülékről.

Ám a Metrofon-t nem a Nokia gyártotta, ezt viszont igen, méghozzá eléggé elrugaszkodva az eddig megszokott formától. A lényeg, hogy a forma és a méret ellenére benne lesz minden, ami egy szórakozva utazni vágyó szemének és szájának ingere. Merthogy az X5 teljes körű multimédiás készüléknek született, így aztán van benne zene és videó lejátszás, játékok, előre telepített szociális hálózatok (facebook, MySpace, stb).

A telefon specifikációjáról annyit lehet tudni, hogy Symbian OS 9.3, Series 60 fut rajta op. rendszerként, jól érzi magát mind a 2G és 3G környezetben, 32 gigás microSD tuszkolható bele, a belső memóriája pedig 200MB-t nyom.

##207652##

A kijelző mérete az apróságokat imádóknak kedvez, ugyanis 2,65 colos méretével nem éppen mondható nagynak. Természetesen a vezeték nélküli kapcsolat sem maradhatott ki a gépházból, ott van az, méghozzá Wi-Fi és Bluetooth képében. Ja, majdnem elfelejtettem, egy jó kis kihúzható qwerty billentyűzetet is kapott a kis drága.

A gyártó érdekes dolgokat állít még a masináról, mégpedig az üzemidő tekintetében. A cserélhető Li-Po (lítium-polimer) akkunak köszönhetően 384 óra készenléti, illetve négy óra beszélgetést tesz lehetővé, a zenelejátszásra pedig 24 órát ad a kicsike. A telefon még nem kapható, de állítólag már csak decemberig kell rá várni, az ára pedig az előzetes becslések szerint 160 euró körül mozog majd.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top