Nyugodj békében, Flip!

2011. 04. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az egyszerű és könnyen használható pici kézi kamera hamarosan a múlté lesz, a szakértők szerint az okostelefon nyírta ki a Flipet.

A Flip videókamerák gyártóját, a Pure Digital-t két éve vásárolta fel a Cisco 590 millió dollárért. Most pedig a cég bejelentette, hogy kivonul a "konzumer piacról", és ezzel egy időben megszünteti a Flip videókamerák gyártását.

Korábban az volt a terv, hogy úgy fejlesztik tovább a termékvonalat, hogy wifivel szerelik fel a kamerákat, így azonnal fel lehetett volna tölteni a netre a frissen lőtt videókat. De ez az újdonság végül nem született meg a Flipben.Mivel már az okostelefonokba is olyan képességű kamerákat szuszakolnak bele, mint egy pici videókamerába, és ott alapból megvan a netes feltöltési lehetőség, úgy tűnt, hogy külön wifis videókamerára nincs szükség.Nem teljesen értek ezzel egyet, jómagam is használok egy Flipet a telefonom mellett, és nagyon bejön, hogy külön van a kettő. Nem a telefonom merül irdatlanul, ha videózni akarok; a netre feltöltéssel meg mindig ki tudtam várni azt a pár órát, amíg gépközelbe kerülök. De hát nyilván mást mutatnak a Cisco számai, ezek szerint már nincs igény ilyesmire, legalábbis náluk.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top