Svájci bicskabringa - VIDEÓ

2011. 04. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A svájci bicska régi, kedves ismerősünk. A multifunkciós késekkel a háztartásban bekövetkező problémák jelentős része gyorsan orvosolható, macgyveri képességekkel pedig egy szúette fiókból is atombombát barkácsolhatunk vele. A sokakat megihlető szerszámról már elektromos biciklit is mintáztak.

A svájci illetőségű Voltitude cég által elkészített prototípusról már első ránézésre a svájci bicska jut az ember eszébe a hasonlóság pedig csak fokozódik, ha összecsukják. Az alapvetően 140 centi körüli hosszúsága így kb. 60 centire lerövidül, vagyis akár a konyhában vagy a garázs sarkában is kényelmesen elfér a jármű.

A 9.5Ah-s lítium-ionos akksi 110 és 220 voltról is tölthető, körülbelül 4 óra alatt lehet teljesen feltölteni. A 250 wattos motorral durván 25 kilométeres óránkénti sebesség érhető el. Egyszeri feltöltéssel a hatósugara 20 és 40 kilométer közötti, függően a terepviszonyoktól és hogy mennyit használjuk a pedálokat.

A prototípust videón is megszemlélhetjük, de a hivatalos honlap szerint Svájcban már beszerezhető a Voltitude, igaz csak limitált mennyiségben. A cég árakról egyelőre nem beszél, de ígéretük szerint 2011 vége felé bekopogtatnak a nemzetközi piacra is.

##240788##



Szerző

tech.hu



Scroll to Top