HTC: szó szerint szenzációs

2011. 04. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A HTC ontja magából az androidos okostelefonokat. A legújabb szépség a jumbó kategóriát képviseli, a hatalmas kijelző alatt izmos hardverrel megtámogatva.

A korábban Pyramid munkanév alatt futó készülék végül HTC Sensation név alatt érkezett meg (furcsa is lett volna piramisnak hívni egy téglalapot, nem?), ráadásul a hivatalos bejelentés előtt kikerült némi infó róla. Az április 12-e estéjére tervezett launch előtt egy nappal ugyanis az angol Vodafone véletlenül élesítette a Sensation aloldalát, amiről már minden lényeges információ kiderült.A Desire HD mintájára 4,3 hüvelykes kijelző uralkodik a Sensation előlapján, méghozzá 540x960 képpontos felbontással. A gépház alatt 1,2 gigahertzes, kétmagos processzor dolgozik, így valószínűleg az erőgép ára sem lesz épp a legalacsonyabb.

Ezért cserébe az izmos processzor és a hatalmas kijelző mellé 8 megapixeles hátoldali kamera jár, de az előlapon is figyel egy videóchatelésre kihegyezett kamera. Természetesen támogatja a 3G és WiFi adatkommunikációt (vicces is lenne, ha nem tenné), és a Vodafone előzetes infói alapján a 4 gigabájtos belső tárhely mellé egy extra 8 gigás microSIM kártya is bent figyel a dobozban. Gyors házi számításaink szerint ezen 918-szor fér el az Angry Birds Rio, de ilyet meg nem érdemes csinálni, szóval ehelyett telepakolhatjuk zenékkel, képekkel és appokkal.A magyar megjelenés persze még nem holnap lesz, és mivel a kinti ár sem hivatalos még, a forintosra sem mernénk pontosabbat mondani. Viszont szép, tehát várjuk.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top