Játékos okostelefonnal jön a Nokia is

2011. 04. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Játékfanoknak szánják a ma bemutatott finn mobilt, a Nokia X7-et. Ja, és az üzletemberek sem maradnak telótlanul.

A nekik szánt újdonság a Nokia E6: az E71 és Nokia E72 nyomdokain járó üzleti okostelefon teljes QWERTZ billentyűzetet és nagy felbontású érintőképernyőt kapott. Az üveg és a rozsdamentes acél felhasználásával készült mobil a gyártó szerint különlegesen hosszú akkumulátor üzemidőt kínál, plusz előretelepített Microsoft üzenetküldést, amely magában foglalja a Microsoft Exchange-hez, a Microsoft Communicator Mobile-hoz és a Microsoft SharePoint-hoz való hozzáférést.

A X7-re nem kerültek ugyan dedikált játékgombok, mint például a Sony Ericsson gamer mobiljára, vagy éppenséggel a szép emlékű Nokia N-Gage-re. Ettől függetlenül a 4 hüvelykes érintőképernyőn állítólag remekül élvezhetők a játékok, előre telepítve rajta is lesz a Fire HD és az Asphalt 5 HD. Szintén üveget és rozsdamentes acélt ötvöztek benne, elvileg ettől biztosabb lesz a fogása, ami szintén jól jön játék közben.

Attól, hogy a Nokia szorosan együttműködik a Microsofttal, még fejlesztik a Symbiant is, hogy lépést tudjanak tartani a többi okostelefonnal. Az elkövetkezendő hónapokban érkezik a Symbian Anna nevű szoftverfrissítés, illetve az új telók - például már a fentiek is - a legújabb verzióval érkeznek. Az új szoftver új ikonokat és továbbfejlesztett szövegbevitelt tartalmaz, ezen felül gyorsabb böngészést és frissített Ovi Térképeket ígér, tökéletesített keresési funkciókkal és új tömegközlekedési útvonalakkal.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top