Nem bírnak az ikrek a Facebookkal

2011. 04. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Cameron és Tyler Winklevoss kitartóan próbál alátenni Zuckerbergnek, és “átvállalnák” a Facebook-főnök vagyonának egy részét, de mindhiába. A páros, akik szerint a Facebook az ő ötletük volt és Zuckerberg ellopta, újfent elbukott egy pert.

Winklevossékat vélhetően nem kell külön bemutatni, ha máshonnan nem, a Social Network című filmből ismerős lehet a többségnek a két rendkívül ideges langaléta evezős, akiknek volt egy ötlete, de végül más sütött belőle pecsenyét. A srácok fenntartják, hogy a Facebook az ő ötletük volt, Zuckerberg pedig egyszerűen lenyúlta tőlük.

Erre hivatkozva serényen keresik a gyenge pontokat a közösségi oldal jogi részlegének védelmi rendszerén, de egyelőre hiába. Mint ismeretes, 2008-ban peren kívüli megállapodás keretében 65 millió dollárt gomboltak le Zuckerbergről, de a 20 milliónyi készpénz és a 45 milliós részvénycsomag nem volt elég nekik.

Állításuk szerint ugyanis a Facebook ennél jóval többet ér, illetve a részvények értékét illetően is megvezették őket. Tavaly decemberben ezért ismét perbe fogták a Facebookot, újabb 160 milliós követeléssel. A nagy tervekből ezúttal még kompromisszum sem lett, a bíróságon megint elhasalt a duó, be kell érniük az általuk korábban átverésnek bélyegzett 65 millióval.

Azt már bebizonyították, hogy igen makacsul ki tudnak tartani az elképzelésük mellett, de talán lassan ideje lenne felhagyniuk az állandó pereskedéssel és továbblépni. Hamarosan kiderül, hogy készek-e erre.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top