Ötletes Mozilla-mobil - VIDEÓ

2010. 09. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Miközben arról szólnak a hírek, hogy a Facebook telefont készül gyártani, a Mozilla is közzétett egy koncepciót. Mit mondjak, ez utóbbi jóval ütősebbnek tűnik, mint az arckönyves pletykák. Durva dolgokat lehet művelni két projektorral meg némi mozgásérzékelővel.

Előrebocsátom: a Facebookos mobilos pletykákról azért nem írtam, mert nem találtam érdemi infókat. Felröppent a hír, aztán cáfolták Zuckerbergék, de volt némi ködösítés, hogy valami mobilos fejlesztés azért mégiscsak van... Elég érdekes az egész, inkább megvárom, míg ülepszik a téma, és konkrétabb infókat kapunk.

Addig is, itt van a Seabird, ami a Mozilla Labs koncepció-sorozatában jelent meg, amit azért indítottak, hogy a Firefox-szal és a Mozillával kapcsolatos ötleteket és koncepciókat begyűjtsék és megtárgyalják. Erre a felhívásra dobta be Billy May a saját ötletét, a Seabird-öt.

##221620##

Vannak benne olyan dolgok, amik szinte kommersznek számítanak, mint például a 8 megapixeles kamera vagy a mini USB, illetve 3,5 milliméteres jack csatlakozó. A vezeték nélküli töltés már izgalmasabb, de a legnagyobb poén a két 45 lumenes mini-projektor, illetve, a plusz szenzorok, amiket a telefon két oldalára építene a tervező. Ezzel például virtuális billentyűzetet is ki lehet vetíteni az asztalra a telefon két oldalára.

Vagy, ha elforgatjuk a mobilt, akkor elénk kerül a kivetített billentyűzet, a másik projektor pedig monitorszerű képet tud vetíteni. Ezzel már meg is van a számítógépes élmény, egyetlen aprócska eszköz segítségével.

A másik okos apróság a beépített Bluetooth dongle, ami nem csupán headsetként működne, hanem egyfajta kontrollerként is, ezzel is lehetne irányítani a telefont, mint ahogyan a videón is látszik.

Ha kicsit szabadon sirálynak fordítjuk a Seabird-öt, akkor tulajdonképpen nagyon szépen jellemezzük is az ötletet. Sirály egy koncepció, nem?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top