Pazar cuccok: Motion Simulation

2012. 05. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Közel négy millió forintot kell fizetni azért, hogy igazi virtuális játékélményben legyen részünk.

Akinek a zsebében van négy millió forint, annak nem fog komoly gondot okozni az igazi játékélmény elérése. Az Ariel és a Motion Simulation szimulátor gyártó megalkották a világ első olyan beülős szimulátorát, ami 180°-ban várja a játszani vágyókat.

Az új eszköz jelenleg a TL1 nevet viseli, mely tartalmaz egy egy külön erre a célra fejlesztett 180°-os képernyőt, melynek felbontása 5760X1200. Mindez elég komoly

Egyébként a TL1 szétszedve befér egy szabványos ajtón, így akár hordozható is, ha valakinek van kedve állandóan összerakni és szétszedni. Értelemszerűen a játékvezérlő, azaz a kormány és a pedál szerves részét képezi az eszköznek, ugyanúgy, ahogyan a játékok futtatásáért felelős számítógép is, melynek hardveres felépítéséről sajnos nem tudni semmi közelebbit. A 18.657 dolláros ár (kb. 4.000.000 forint) meglehetősen drága játékszerré teszi, de vannak még ettől is borsosabb árú eszközök, melyek ugyanebben a szegmensben vannak.

Az ülés számos autósportnak megfelelő testhelyzethez állítható, legyen szó túra-, GT, vagy Formula kategóriáról, de repülős játékokhoz is megfelelő. Üzem közben a szituációnak megfelelően ráz, ezzel próbálva még inkább közelíteni a valódi élmények megfelelő visszaadásához.

Az Ariel (Ariel Atom gyártója) és a szimulátor gyártó Motion Simulation egyesítették erejüket, hogy létrehozzák egy olyan beülős szimulátort, mely teljes 180 °-ban adja a vezetés érzetét. A TL1-nek nevezett szerkezet félgömb alakú képernyőivel elég hatásos szórakoztatást nyújt, a maga 5760x1200-as felbontásával.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top