Rekordértékű csempészárut fogtak Kínában

2012. 04. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A rekordértékű csempészárút a kínai hatóság még az előző hét folyamán kapcsolta le, melyről nemrég számolt be az nddaily.

A zsákmány nem csak azért fontos, mert rekordértékű áruról van szó, hanem azért is, mivel ez a fogás egy komplett csempészhálózat vesztét okozta. A banda foglalkozása egész eddig az volt, hogy HongKonból Kínába nagy értéká fotós felszereléseket csmpészett. Az üzlet jól hozott a konyhára a két ország közti árkülönbségek miatt. Míg HongKongban egy Canon 5D Mk II 1850 dollár között mozog, addig Kínában közel 2400 dollárt kérnek el egy ugyanilyen termékért. Ez magyar forintban számolva közel 120 ezer forint kölönbség. Eddig már közel 60.000 fényképezőgépet és 13.500 objektívet csempészett a hálózat. Ki lehet számolni mennyit keresett a banda ezzel az akcióval...

A fogás, mely az egész hálózatot leleplezte egyes információk szerint az utolsó szállítmány lett volna, mivel a csempészek már érezték, hogy rájuk szálltak a hatóságok. Az utolsó szállítmány értéke összesen 63,5 millió amerikai dollárt ért, melyek után természetesen nem akarták befizetni az államnak járó illetékeket. Az áru nagy része  Canon EOS 5D Mark II és Nikon D5000 vázakból állt.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top