RIP Neil Armstrong

2012. 08. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Augusztus 25-én elhunyt Neil Armstrong amerikai űrhajós, aki elsőként lépett idegen égitest, a Hold felszínére 1969-ben.

 

 

 

Életének 82. évében elhunyt Neil Armstrong. Az amerikai űrhajóst a hónap elején szállították kórházba, majd szívkoszorúér műtéten esett át. A hivatalos tájékoztatás szerint a műtét szövődményei okozták halálát.

Armstrong 1969. július 20-án, az Apolo 11 legénységének parancsnokaként a világon elsőként lépett a Hold felszínére. "Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek" - jelentette ki akkor.

Amikor Armstrongot megkérdezték, milyen volt a Holdon járni, szűkszavúan csak annyit mondott: "érdekes hely, ajánlom".

Ufó kutatók, szkeptikusok közel 43 évig kérlelték Armstrongot, hogy álljon ki a nyilvánosság elé és tabuk nélkül beszéljen a Holddal kapcsolatos élményeiről, de válasza az volt, hogy nem teheti. Sajnos nyilatkozatára már nem kell várni, ugyanis titkát haláláig őrizni tudta, mivel a közszerepléstől általában óvakodott.

A holdraszállás után nem folytatta az űrrepüléseket, hanem csatlakozott a NASA kutató gárdájához. Egy év múlva a Cincinnati egyetem mérnök professzora lett. Későbbi éveit a katedra és ohiói farmja között osztotta meg.  Kétszer nősült, két felnőtt fiút hagyott hátra.

 

 

 



Szerző

tech.hu



Scroll to Top