Svédország: tweetelj a hazád nevében

2011. 12. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A svédek sok mindenben ügyesek, nekik köszönhetjük az Ikeát, jó az acéljuk és erősek death metalban, most pedig összehozták a világ talán legdemokratikusabb Twitter-feedjét: minden héten más csiripel szeretett szülőhazája nevében.

Bár homokos tengerpartok és pálmafák terén nem áll túl jól, Svédország azért odafigyel a turizmusra, és a közösségi csatornákon is igyekeznek megszólítani az emebereket. Ennek jegyében került sor erre az akcióra is, aminek lényege, hogy minden héten más igazgatja a hivatalos svéd Twitter feedet.

A Visitsweden.com illetve az állam népszerűsítéséért felelős országimázs bizottság által kidolgozott kampány során egyszerű, hétköznapi twitter felhasználók ragadhatják magukhoz a gyeplőt és arról csiripelnek, ami jólesik.

Persze alapvetően Svédország népszerűsítése a céljuk, az eheti delikvens például ma reggel a svéd dancehall szcénának küldte a riszpektet (eszerint nemcsak metalban jók.)

Az épp aktuális szerkesztőről a külön e célra létrehozott Curatorsofsweden.com oldalon lehet többet megtudni, itt írnak a projekt céljáról is. Érdekes ötlet, ami kapcsán jegyezzük is meg, hogy van @Hungary és @Magyarország is, egyelőre mindkettő csirip nélkül...



Szerző

tech.hu



Scroll to Top