Switchblade - játékélmény a jövőből

2011. 01. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Razer legújabb üdvöskéje egy kifejezetten online játékra alkalmas, szerintem egész csinos netbook-konzol hibrid, ami - mint sok más társa - a 2011-es Consumer Electronics Show-n debütált.

Na de nem akarlak tovább untatni titeket a bevezetéssel, ugorjunk is egyből a közepébe és nézzük meg, mit is tud a kicsike, ami mellesleg a Switchblade névre hallgat. A készüléket 7 colos 1024x600-as képernyővel, és moulti-touch érintőfelülettel látták el, ami egy szép kis ugrás a hagyományos billentyűzetekhez képest, amikre eddig gondoltunk, ha netvasakról beszéltünk. Én személy szerint nem tudom, hogy ez mekkora differenciát jelent a játékélményben, de talán csak megszokás kérdése az egész, mindenesetre üdítő ötletnek tűnik.

Na de nézzük csak tovább, mire is képes a mi kis harcosunk. 120 Gb SSD memória gondoskodik az adattárolásról, a dolog gondolkodós részét pedig egy Intel Atom proci vállalta magára.

Ugyanakkor joggal merülhet fel bennetek a kérdés: hogyha már gémer vas, akkor vajon milyen grafikus vezérlővel látták el? Sajnos erről csak azt az információt találtam, hogy Min-Liang Tiang, a cég vezetője azt nyilatkozta, hogy a becses holmijuk képes lesz átlagosan 30fps-t produkálni példának okáért a WoW-ban, vagy akár (az általam a WoW-nál sokkal jobban kedvelt) Left4Dead-ben is.

Továbbá szériafelszereltség lesz benne a HDMI és az USB kimenet, valamint a 3G, és hogy tudjunk az alábbi játékokkal játszani többedmagunkkal is, természetesen wifitt is kapunk majd az alapjáraton Win7-et használó készülékbe.

##233055##

Nekem nagyon tetszik, mondjuk annyira nincsen szükségemilyesmire, (na, mondjuk azért ha valaki meg akar lepni, akkor...) és a belseje sem igazán győzött meg, főleg hogy a grafikus vezérlőt el sem árulták, mindennek ellenére nagyon tetszik, mertigencsak ütős megjelenést hoztak össze neki. (:



Szerző

tech.hu



Scroll to Top