Szabadalmi perben az Amazon

2011. 10. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hiába, ez az új módi, a szabadalomtrollok az új Kindle Fire érkezését se nézték ölbe tett kézzel. Egy kifejezetten szabadalmak gyűjtésére szakosodott cég azt állítja, az Amazon táblagépében több olyan megoldás is van, amiért licencdíj jár nekik.

Az Acacia Research a legkülönfélébb szabadalmak megvásárlásával keresi a parizerre valót, érdemes vetni egy pillantást a honlapjukon található, igen impozáns listára: az egészségügytől a távközlésig mindenféle területen jelen vannak. A jogok begyűjtése mellett az azokat - szerintük - jogtalanul használók perbe fogása a fő profiljuk, és ezúttal az Amazont találták meg maguknak.

A cég tech körökben már igen jól ismert Smartphone Technologies nevű divíziója azt állítja, a nemrég piacra dobott Kindle Fire tabletben és a Kindle e-olvasókban az általa birtokolt megoldások közül többet is felfedezett. A szerzői jogokkal és szabadalomtrollokkal szívesen foglalkozó Techdirt.com öt, egyébként anno a Palmtól megvásárolt szabadalmat sorol fel, köztük található naptárkezelésre vonatkozó, illetve energiatakarékos Bluetooth-megoldás is.

A Techdirt cikkéből mindegyik kérdéses szabadalom elérhető és megtekinthető a Google Patents szolgáltatás jóvoltából.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top