Titkosszolgálat ugrott rá a "művészre"

2011. 07. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Egy brooklyni srác a saját programját telepítette fel egy Apple bemutatóterem számítógépeire, és engedély nélkül fotózta a látogatókat, vásárlókat. Szerinte ezt művészeti céllal tette, de az Apple nem értette meg a művészetet, és ráküldte a titkosszolgálatot.

Kyle McDonald azon gondolkodott el, mennyire befordultak vagyunk, amikor a számítógép előtt ülünk. Totál elmélyült arc, semmi kommunikáció a külvilággal, a környező emberekkel. Azt gondolta, ezt úgy örökíthetné meg a legjobban, ha feltelepítené a saját programját két new york-i Apple üzlet bemutatótermi gépeire, amelyek percenként készítenek egy fotót a webcammel, és elküldik az ő szerverére. Mivel ezekről a gépekről naponta törlik az aznap felrakott programokat, szegény "művésznek" még többször vissza is kellett mennie, visszarakni az alkalmazást. A képekből egy tumblr blogot is indított.

Három napig gyűjtötte a képeket, amikor az Apple-nél rájöttek a turpisságra. McDonald erről úgy értesült, hogy a szerverére feltöltött fotók között talált egy olyat, ami nyilvánvalóan nem egy üzletben, hanem az Apple egyik irodájában készült, ugyanis az ügyben kutakodó alkalmazott felrakta a progit a saját gépére.Mivel pár napig nem történt semmi, a 25 éves "művész" úgy gondolta, az Apple-t nem érdekli az ügy. Egészen addig, amíg az egyik reggel arra nem ébredt, hogy négy titkosszolgálatos pasi áll az ajtóban egy házkutatási engedéllyel. Lefoglalták két számítógépét, az iPodját és két vinyóját.Noha az Apple lépése kicsit hevesnek tűnik, valamilyen szempontból érthető a dolog. Én sem szeretnék a tudtom nélkül szerepelni egy "művészeti" projektben. Bár McDonald azt mondja, ha valaki kéri, leszedi a fotóját.De mi van azzal, aki nem is tud róla?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top