Új Sony Ericsson minik közelegnek

2011. 05. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Xperia mini és Xperia mini pro néven mutatott be két androidos mobilt a Sony Ericsson, és úgy tűnik, tanultak a korábbi hibákból.

Annak idején az X10 minivel az volt a nagy gond, hogy nem lehetett rá újabb verziós Androidokat tölteni. Ahogy jöttek a frissítések, szegény minisek csak nyálcsorgatva nézhették a 2.0-s változaton futó alkalmazásokat, ugyanis ők megragadtak az 1.6-os változatnál, nem volt lehetőség upgrade-re.Ilyesmiről itt már nincs szó, a két új telón 2.3-as, Gingerbread verzió fut. A kameráik alkalmasak 720p-s HD videó készítésére, és állítólag a 3 hüvelykes, karcálló, multi-touch kijelzők is különlegesen ragyogó látványt és kristálytiszta képet nyújtanak.

Az Xperia mini pro egy kicsúsztatható billentyűzetet is kapott, illetve Office Suite alkalmazáscsomagot és McAfee vírusirtót, hogy a munkamániás tulajok útközben is biztonságosan nézegethessék és szerkeszthessék a dokumentumaikat.

Nincs ma új mobil valamilyen közösségi funkció nélkül, nincs ez máshogy a minik esetében sem. Ezekben a Sony Ericsson új Facebook inside Xperia megoldása kapott helyet, ami integrálja a telefonban található valamennyi kapcsolatunkat, így a Facebook azonnal elérhető a telefon leggyakrabban használt felületeiről, mint a képgaléria, zenelejátszó, telefonkönyv és naptár.

A Sony Ericsson Xperia mini pro és az Xperia mini HD-vel 2011 harmadik negyedévének végétől lesz elérhető, árról egyelőre nem csiripeltek a madarak.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top