Új tablettel erősít a Huawei

2011. 06. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A főleg olcsó, belépő szintű okostelefonjairól ismert Huawei bejelentette MediaPad névre keresztelt új készülékét. A 7 hüvelykes kijelzőjű táblában kétmagos processzor dolgozik és Android 3. 2 fut majd rajta.

A ketyere kifejezetten könnyű lett, mindössze 390 grammot nyom. Qualcomm 1,2 GHz-es kétmagos proci került bele, a belső memória pedig 8 gigás. Ezt szükség esetén 32 gigáig lehet bővíteni microSD kártyával. Az utóbbi idők trendjének megfelelően van rajta két kamera is, az elülső 1.3 megapixeles, a hátlapon található pedig 5 megapixeles.

Az operációs rendszer a cég közleménye szerint Android 3.2, amin vakaróztak kicsit az emberek, hiszen ilyen verziószámot még nem jelentett be a Google. Természetesen nem az “mp5 lejátszó” és “iPhone 7” féle übergagyi koppincsoknál alkalmazott névadási metódusnak köszönhető a dolog, a hírek szerint a Honeycomb 3.1 lesz kifejezetten a 7 hüvelykes kijelző biztosította lehetőségekre átgyúrva.

A tablet a HSPA támogatás melleztt Bluetooth-modullal és HDMI-kimenettel is rendelkezik, és nem okoz neki gondot az 1080p-s videók lejátszása sem. A gyártó közleménye szerint az akksi maximális üzemideje 6 óra.

Árról, megjelenési időről és arról, hogy mely országokban lesz kapható a készülék, egyelőre nem tudni. Mindenesetre bízzunk benne, hogy a cég hagyományainak megfelelően valami baráti árcédulát biggyesztenek majd rá. A promóvideó fentebb megcsodálható, további fotókat pedig itt találhattok. »



Szerző

tech.hu



Scroll to Top