Újabb izomgépek az Apple-nél

2010. 07. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Reggel az Apple háza táján nagy volt a fejetlenség, ugyanis ma frissítették talán a legnagyobb múltra visszatekintő termékeiket!

A két páciens az iMac, és a Mac Pro volt. Hogy mit is kell róluk tudni? Mindkét gép asztali, és rendelkezik az Apple gépeire olyan jellemző „megbízhatósággal”, ám emellett van bennük elég szufla ahhoz, hogy odategyék magukat, ha arról van szó.

Az iMac gépet úgy kell elképzelni, mint egy vastagabb monitort, aminek az előnye, hogy nem kell egy nagy gépháznak helyet találnunk az asztal alatt, elég csak a „kijelzőt” elhelyeznünk. Két változatban létezik ez „kis gépecske” mégpedig a 21.5, és 27 colos verzióban, ami magában is elég szép, ám ha nincs mögötte szép nagy felbontás, akkor nem ér semmit, de ezzel ennél a gépnél nem kell aggódni, ugyanis a kisebbik gép kijelzője FulHD felbontáson, míg a nagy kétszeres FullHD felbontáson üzemel. A gép lelke mindkét esetben egy-egy i3 processzor(az egyiknél 3, míg a másiknál 3.2 Ghz órajel az eltérés). A többi már szinte szokásos 4 GB ram, és fél, illetve 1 TB merevlemez. Ja, majd elfelejtettem, a gép mellé jár egy Magic Mouse is. A gép árát viszont jól megkérik, ugyanis a kis gép esetében 1200 dollár, míg a nagyobbiknál ez a szám 500-al több!

Nézzük, hogy mi változott a MacPro-ban. Belőle szintén két változat jön majd ki (nem kell megijedni, nem készülök még egy ilyen hosszú leírással). Ennél a gépnél azt kell tudni, hogy csak arra mentek rá, hogy minél izmosabb, erősebb legyen. Ennek megfelelően egy Quad Core, és egy 8 magos változat jön, amiben nem mellékesen 3, illetve 6 giga ram található, egy ATI Radeon HD 5770 videokártyával (1 giga fizikai rammal a kártyában). Természetesen ide is jár a Magic Mouse, amit a meglehetősen borsos 2500, és 3500 dolláros árért kötelező jelleggel el is várunk!

A ti vasatok mennyire „bika”?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top