Üld meg az elektromos bikát!

2010. 03. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Jó régen adtunk már hírt nektek olyan városi közlekedő eszközről, mely környezetkímélő, hangtalan és még jópofa, illetve modern is. Nos, Erik Lanuza designer legújabb munkája ilyen, éppen ezért szűkségét éreztük koncepciójának bemutatását.

A fiatalember ugyanis egy olyan urbánus közlekedési eszközön dolgozik, mely első ránézésre (ahogy a neve is mutatja) leginkább egy bikára hasonlít. Nekem már pofira is nagyon tetszik a dolog, az meg csak hab a tortán, hogy a kis „bicajnak” semmilyen káros anyag kibocsátása sincs, így aztán rásüthető, hogy ECO a cucc.

Erik szerint a kis Taurus kényelmes, bármilyen magasságú ember használhatja majd, ugyanis a vázat és a kerekeket összekötő konzol a testmagassághoz állítható. A közlekedő működése megegyezik a Segway járművekével, vagyis giroszkópot használ az egyensúly megtartáshoz, illetve a vezérlés e szerkezet esetében is a testsúly előre és hátra helyezésével végezhető. Az egyetlen különbség, hogy a „bikán” ülni is lehet, ami hosszabb úton nagyobb kényelmet jelent.

S, bár a Taurus Urban Transport még csak koncepció képében létezik, remélem, hogy valamikor a jövőben kézzel fogható termék is lesz belőle és egyszer eljön az az idő, amikor egyre többen választják majd a közlekedésnek eme környezetbarát és alternatív formáját, már ami a településeken belüli közlekedést illeti. Szükség is lenne rá, ahogy a városok levegőjének tisztaságát (vagy inkább mocskosságát) elnézem. Erik mindenestre megtette a magáét, méghozzá nem is akárhogyan.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top