3D-s szoftvercsomagot ad ki az nVIDIA

2010. 03. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Bizony eljött az idő, amikor a több száz 3D-s alkalmazáshoz, amik megjelentek kis hazánkban is, már nem elegendő egy sima megjelenítő eszköz. Főleg, ha a térhatású alkalmazásokat, filmeket, stb. asztali gépről, vagy notiról szeretnénk kitenni a nagyképernyős tévére.

Éppen ezért a fent említett gyártó egy olyan szoftvert alkotott, melynek segítségével számítógépünkről lejátszott médiáinkat egy szemvillantás alatt térbe helyeződik, majdnem úgy, ahogy a mozikban is láthatjuk. Az nVIDIA 3DTV Play szoftvercsomagot DVI, illetve HDMI csatlakozóval rendelkező megjelenítőkkel kompatibilis. A program használható 1080p/24, 720p/24 és 720p/50 formátumokban, illetve támogatja a polarizált passzív és normál üveges szemüvegeket, melyek közül az utóbbi kínál full HD-s adást. A szoftver természetesen működik 3D-s játékok környezetében is.

A kis csomagocska még ez év tavaszán a boltokba kerülhet és az ára sem lesz egy egetverő kiadás, a maga nem egész 40 dollárjával. Arról már nem is beszélve, hogy ha olyan GeForce kártyát szerzünk be, ami rendelkezik nVIDIA 3D Vision-nel, akkor ingyen is megkaphatjuk a 3DTV Play-t. De nem tőlem tudjátok :o))



Szerző

tech.hu



Scroll to Top