Készíts 2D-s képből 3D-t

2010. 03. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A címben említett gyártó nem kisebb dologra vállalkozott koncepciójával, mint a 2D-s képek 3D-be való ültetésével, melyet egy szkennernek látszó tárgy létrehozásával képzeltek el.

Nos, nyugodtan rám süthetitek, hogy túl szociális vagyok, de valljuk be őszintén, elég kevés alkalommal hallunk olyan termékekről, vagy azok megjelenéséről, fejlesztéséről mely csökkentlátó társainknak nyújtanak segítséget. A Readot által megálmodott készülék feladata az lesz, hogy a mi szemünk számára látható fotót, ujjbeggyel tapintható „képpé” konvertálja.

A szerkezet működése elég bonyolult, ugyanis az általa beolvasott képet egy rácsozatra „vetíti ki”, méghozzá kis bütykök képében. Igazából nem nagyon értem, hogy ez a kép miként válik „láthatóvá” a csökkentlátók számára, de a fejlesztőcsapat ezt állítja. Az pedig csak bizonyíték a hatásosságára, hogy a koncepció tervei elnyerték a 2009-es Red Dot Awardot, amit állítólag nem osztogatnak csak úgy. A Readot egyébként használható lesz normál szkennerként is, ami csak emeli a használhatósági faktort, továbbá rendelkezik hangszóróval és mikrofonnal is, melynek köszönhetően hang és szövegfelismerőként is használható. S, hogy mikortól és mennyiért? Nos, ez egy jó kérdés egy koncepciót illetően.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top