48 magos processzor az Inteltől

2010. 04. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Megérkezett a 48 magos verziója annak a csipnek, melyről korábban már beszámoltunk. 48 mag!!! Űristen! Ezt egyelőre nem merem feldolgozni. Szaladok is a boltba. Vagy mégsem?

Sajnos nem! Sean Koehl, az Intel Labs technológiai vezetője elmondta, hogy a most forgalomba kerülő48 magos (Core 48) processzort kizárólag intézmények számára fejlesztették, így a nagyérdemű számára nem lesz elérhető, hacsak nem valami fontos hivatalban, vagy iskolában dolgozik az illető. Az új processzor egyébként nagyjából megegyező órajelet mutat majd (1.66GHz és 1.83GHz), mint az Atom alapú chipek, ám működésük során jóval kevesebb áramra lesz szükségük, mint elődeiknek.

Ez nagyjából azt jelenti, hogy míg egy átlagos CPU áramfelvétele 25 és 125 watt között mozog, a 48 magos újdonság mindössze 20 és 74 watt között eszik, ami jelentős csökkenés. Jól is jön ez majd a felhasználóknak, ugyanis főleg a hordozható eszközöket célozza a fejlesztés. Mindezt Christopher Anderson, az Intel mérnöke mondta, és ha Ő ezt állítja, biztosan így is van. Mindenesetre várjuk a fejleményeket az első tesztről, illetve az első készülékekről, amiket ezzel a chippel gyártottak.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top