A Google ellen uszít a Microsoft

2012. 02. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Egészoldalas újsághirdetésben hívja fel a figyelmet a Google megváltoztatott adatvédelmi irányelveire a Microsoft. Szerintük a keresőóriás csak a hirdetőkkel törődik, ellentétben a redmondi céggel. A Google persze másképp látja ezt.

Nagy felzúdulást keltett a Google új, egységes adatvédelmi politikájának bejelentése. Jelentős változás, hogy március elsejével majdnem az összes Google termék egységes adatvédelmi irányelveket kap, a Chrome, a Google Books és a Google Wallet kivételével.

A gyakorlatban ez azzal jár, hogy a különféle szolgáltatásokban magunkról elpotyogtatott információmorzsákat egy helyre gyűjti, adatbázisba rendezi. Ezzel még többet tud majd rólunk, internetezési szokásainkról, vásárlási preferenciáinkról, érdeklődési körünkről a cég.

A Google természetesen úgy kommunikálja a változást, hogy egyszerűbb és átláthatóbb, és a felhasználóknak is jobb. Mivel többet tudnak rólunk, még több személyre szabott információt tudnak majd tálalni nekünk.

Ugyanakkor sokakban merült fel kétely a változások miatt. Mivel a Google így még jobban megismeri felhasználóit, ez elsősorban azzal jár majd, hogy még jobban tudja majd célozni a rendszerében megjelenített hirdetéseket. Ezért pedig értelemszerűen több pénzt is tud elkérni a hirdetőktől.

A Microsoft reklám egy része, teljes mérethez kattints a képre

A sok elégedetlenkedő hang között megszólalt a Microsoft is, és érthető módon nem szolidaritásukról biztosították egyik legnagyobb piaci ellenfelüket. Több vezető újságban jelentettek meg hirdetést, amiben figyelmeztetik az embereket a Google változtatásainak lehetséges veszélyeire, jól kidomborítva a szerintük túlzottan profitéhes magatartást. Egyúttal természetesen szívesen ajánlják a nagyérdemű figyelmébe saját szolgáltatásaikat, amelyek igénybevételekor nem kell ilyesmi miatt aggódni.

A Google sem hagyta annyiban a dolgot, több mérvadó webes felületen jelentettek meg reklámokat, melyek igyekeznek eloszlatni a félelmeket. Egy blogbejegyzésben pedig tételesen, pontról pontra haladva cáfolják a Microsoft állításait.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top