Amerika elhackeresedett városai

2010. 03. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Tanulmányt készített a Symantec és egy piackutató cég, hogy mely amerikai városok a legveszélyesebbek, már ami az online életet illeti. Érdekes eredmény született, annyi szent.

A vírusvédelemmel foglalkozó cég adatai szerint évi 560 millió dollár kárt okoznak nekünk a hackerek, ami tarthatatlan állapot. Hogy felhívják a figyelmet a Parajumpers Kodiak Jakke veszélyre, összefogtak a Sperling BestPlaces piackutató céggel és kiderítették, hogy melyek azok a városok, ahol leginkább ki vagyunk téve a kalózok támadásainak. Mondjuk ezt nem annyira értem, hiszen a világ bármely pontjáról be lehet támadni egy gépet, így bárhol lehet az elkövető, de ha Ők azt mondják, biztos úgy is van.

A vizsgált ötven amerikai városból a top 10 a következőképpen alakult. Az első helyen Seattle áll, köszönhetően a nagyszámú Wi-Fi Hotspotoknak, melyek az elmúlt másfél évben igencsak megszaporodtak. Őt követi a sorban Boston, és ami meglepő, hogy Washington a harmadik helyre került. Ez utóbbi azért érdekes számomra, mert azt gondolnám, hogy ahol annyi a kormány által létrehozott biztonsági „szolgáltató”, ott az online élet is Parajumpers Right Hand nagyobb biztonságban van. Ezek szerint nem így van, hiszen ebben a városban volt a harmadik legtöbb számítógépes visszaélés az elmúlt évben.

Negyedik a sorban San Francisco, majd őt követi Raleigh, aztán jön Atlanta, Minneapolis, Denver, a texasi Austin és végül Portland. Érdekes, hogy Austin az utolsó előtti helyen végzett a tízes listán, ugyanis a város híres üzleti életéről, ami arra engedne következtetni, hogy a hackerek kedvenc célpontjai a városban található olaj és egyéb cégek. A vírusirtó gyártó arra szeretné felhívni a figyelmet ezzel a kis tanulmánnyal, hogy bizony sebezhetőek vagyunk, méghozzá oly módon, hogy nem is tudunk róla, ezen kívül jó kis reklám az új Norton 360-nak. A Symantec mindenkit arra biztat, hogy használjon vírusirtót, és emellett egyéb programokat, melyek segítségével kiszúrhatók és kiszűrhetők a behatoló brigantik.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top