A világ legolcsóbb tablet PC-je

2010. 03. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A kis Androidos tabletta paraméterei eléggé elmaradnak a „legendás” iPad tudástárától, ám az általa nyújtott szolgáltatások és a hordozhatóság feledtetik majd ezt velünk. Bemutatjuk az Enso ZenPad tablet PC-t.

A kis drágaság mindössze 5 colos kijelző mérettel rendelkezik, melynek felbontása 800 x 480 px, így a legkisebbről is beszélhetünk a készülék esetében. Operációs rendszerként Android 1.6 fut rajta, melynek zökkenőmentes működését a Samsung által szállított 667MHz-es processzor garantálja. Tudom, ez nem a legnagyobb teljesítmény, ám kis méret, kis teljesítmény, „low budget”. Adattárolásra egy 8GB kapacitású microSD áll rendelkezésre, melyet mellékel a gyártó és bővíthető egészen 32 gigáig. Vezeték nélküli kapcsolatként Wi-Fi és Bluetooth áll rendelkezésre, ami ma már alap felszereltségnek számít. Ahogy a címben is írtam, a készülék főleg az árával próbál teret szerezni a piacon, ami szerintem sikerülni is fog, ugyanis az eddig felsoroltak mindössze 155 dollárba kerülnek. Durva!

Sokan kérdezhetnék, hogy a GPS és a 3G hova lett. Nos, ez a két szolgáltatás is bekerülhet a masinába, természetesen plusz dollárokért, ami a GPS esetében plusz 25 dollárt jelent, míg a szélessávú internetezést lehetővé tevő USB-s 3G modulért 35 amerikai valutát kell kicsengetni. No de kit érdekel, ha mindössze 210 dollárért van egy mindent tudó ZenPadja az embernek? Engem biztosan nem. Még akkor sem, ha netezés közben kicsit várni kell, mert a proci nem szakítja fel a burkolatot, vagy éppen mert Android 1.6 fut rajta. Ennyiért manapság maximum mobiltelefont vásárolhat az ember, szóval szerintem sokan fognak neki örülni.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top